IMG_0443
Rovaniemellä vuonna 1973 perustettu Rovakate on vuosien varrella laajentunut merkittävästä kattojen rakentajasta kokonaisvaltaiseksi kuorirakentajaksi. Yhtiön alkuvuosina Rovakate keskittyi täysin vedeneristysalaan kotimaassa ja vientitoiminta käynnistyi vuonna 1981 aluksi Pohjois-Norjaan ja silloisen Neuvostoliiton Kostamukseen. Ensimmäinen Keski-Euroopan vientitoimitus tapahtui 1984 silloiseen Länsi-Saksaan Bonnin eteläpuolelle.

Yhtiön toiminta laajentui vuonna 1986, kun Rovakate avasi Oulussa oman toimipisteensä. Samalla yhtiö laajensi toimintaansa kuorirakentamiseen kattotöiden ohella. 2000-luvun alussa Rovakate solmi merkittäviä kuorirakenneurakoita EU-alueella kuten Belgiaan ja Irlantiin. Rovakate toimitti Stora Ensolle Belgiaan kierrätyspaperitehtaan julkisivurakenteet 45 000 m² sekä paperivarastojen kattorakenteet 25 000 m². Irlantiin urakoitiin turvevoimalaitoksien kattorakenteet 12 000 m² ja asennettiin seinärakenteita 38 000 m².

Rovakate siirtyi täysin Icopal Oy:n omistukseen vuonna 2003 ja vuodesta 2006 lähtien Rovakate keskittyi konsernin strategian mukaisesti pelkästään julkisivu-urakointiin tehden kattotöitä vain osana kuoriurakkaa. Oulusta tuli Rovakatteen pääpaikka ja toiminta Rovaniemellä lakkautettiin. Nykyisen johdon vetämänä Rovakate keskittyi toiminnassaan teollisuus- ja voimalaitosrakentamiseen ja urakoi 2000-luvun lopulla useita isoja voimalaitoksia läntisen Euroopan alueella ja teollisuuskohteita mm. Talvivaaran kaivosalueella ja Outokummun Tornion tehdasalueella.

Vuonna 2012 liiketoiminta palasi pohjois-suomalaiseen omistukseen kun Icopal konserniin kuuluva Rovakate Oy myi liiketoimintansa MBO-kaupalla yksikön toimivan johdon perustamalle RKC Construction Oy:lle. Rovakate Oy:n henkilökunta siirtyi kaupan myötä RKC Construction Oy:n palvelukseen. RKC Construction Oy on lyhenne nimestä RovaKate Cladding Construction Oy, mutta käytämme markkinointinimenä edelleen Rovakatetta. Yhtiön kotipaikka on Oulu.